HTML

Zendo

Blogomban azokról a (főként magyar) tehetségekről szeretnék írni, akik a maguk útját járják. Akik értékeket hoznak létre: legyen az zene, design, könyv, film, festmény...

Friss topikok

Linkblog

Singas Projekt

2009.08.23. 20:55 Zendo

Vidámpark költözött a közelünkbe, reggel óta bömböl a paraszttechno, a csukott ablakon keresztül is áthatol a tuctuc. Barátom hideg vodkát és hozzá nyugtatót javasol ellenszernek, én egy vállról indítható rakétáról álmodozok.
 
A boldogságot a Singas Projekt zenéjével találom meg újra. Peace, yo!
Nem tudom, hogy a mediterrán mikroklíma van ilyen jó hatással a hangszálakra, vagy a pezsgő diákélet velejárójaként a hangulatos kocsmákban elfogyasztott nedűk, mindenesetre sok jó zenekart adott már Pécs az országnak. Fiatal koruk dacára nagyon összeszokottan játszik a csapat: a marsbéli utazást  idézi a billenytűjáték, a szaxofon andalító, máskor tüzes és a dob is jól ráerősít a változatosságra.
 
Berger Dalma, az énekesnő még számtalan formációban dalol : Esclyn Syndo , és a Glastonbury fesztiválra első magyar zenekarként meghívott Realistic Crew  új lemezén is hallható, de már sajnos nem tagja a zenekarnak.
 
A különféle stílusú zenekarokban szerzett élményektől olyan sokszínű talán a Singas Projekt zenéje:
a frissítő nyári zápor utáni szivárvány kézzel nem fogható gyönyörűsége. Sarkköri asztálfények földöntúli színpompája.
 
 Egy beshodromos lendületű  számban Dalma  nyugati téri cigányasszony hangján szólal meg, aztán átalakul zongorára hajoló jazz dívává, majd Guano Apes-es Sandra Nadic kemény hangját idézi. És mielőtt magunkhoz térnénk máris kísértet járta skót várkastély folyosóján érezhetjük magunkat, ahol lebegő szellemalakként suhan el mellettünk. Vajon mit éreznék ha mégiscsak lehúztam volna a Seduxennel ízesített vodkát?
 
Ujja néha gyengéden simogat, hogy aztán szívbe markoló görcsösséggel szorítson. Hol elernyedünk, hol kitágult pupillával, izgalomtól feszülten ülünk a trip alatt és nem tudjuk mit hoz a következő pillanat. 
 
Várom nagyon az új albumot, mint Drakula a vérátömlesztést.
 

komment

süti beállítások módosítása