HTML

Zendo

Blogomban azokról a (főként magyar) tehetségekről szeretnék írni, akik a maguk útját járják. Akik értékeket hoznak létre: legyen az zene, design, könyv, film, festmény...

Friss topikok

Linkblog

TIPTON egyedi designer szemüvegek ( Nincs jobb a Tiptonnál!)

2008.06.01. 17:59 Zendo

 

Zack Milaskey egyedi szemüveg kiállításán jártam csütörtökön és szinte sajnálom,hogy nem vagyok szemüveges.

 

Zackhez hozzá sem fértem a rajongók gyűrűje szorosan körbevette ( emlékeztem egy korábbi vele készült riportra amiben arra a kérdésre,hogy csajozós dolog-e az,hogy szemüveggyára van valakinek azt felelte,hogy végül is igen, hiszen barátnőjét is tulajdonképpen ennek köszönheti (egy meg nem nevezett dzsesszénekesnőről van szó egyébként). Most már értettem, miről beszél. Ideje ráállnom a nöi táskákra. Vagy egyedi cipőket tervezzek? Bódi Szilvinek ( what a body...): Próbáld csak fel, a ruhát meg dobd le magadról! Vagy Michelle Wilde-nak egy magasfarkút?

 

Zack Amerikában született Seattle-ből költözött Magyaroszágra ( Miért???? kérdeznék sokan, talán itt talált szemüveggyárat). Bár ha jól emlékszem Pécs helyett már Pozsonyban készülnek a szemüvegek, de Zack szeretné magyar földre hozni a gyártást újra. Édesanyja magyar egyébként: Zakariás a keresztneve. Tetszik ez a név, egy ismerősöm fiát is így hívják és Zakinak meg Zakónak becézik. Haláli a szövege ( Felcsaptam lángossütőnek, végre egy jó zsíros állás.

 

Számtalan divatmagazin és designerlap áradozott már Zack egyedi szemüvegeiről, látni kell őket! Még egyszer vissza fogok menni a feleségemmel és a barátommal a Király utcai Orange optikába. Álmomban sem gondoltam volna,hogy valaha leesik az állam ha szemüvegkeretek látok, de így volt!

 

Elton John (aki köztudottan szemüvegb.... excuse my French akarom mondani szemüvegbolond) már kétszer felvásárolta a teljes kollekciót (!) abból az angol üzletből ahol a TIPTON szemüvegeket árulják ( már vagy 30 helyen kapható a világban).

 

Bakelitlemezekből olvasztják és préselik különleges technológiával a kereteket, gondolom az augusztusi hőségben sem olvadnak arcunkra,hogy Zorró-ként riogassuk a járókelőket. Meg is fogom kérdezni Zacket,hogyan jött az ötlet. Gondolom szülei máig keresik azt a dedikált Johnny Cash lemezt amit az öccsével feldogozott a garázsban.

 

Számos hazai és külföldi zenész, művész a törzsvevője, legutóbbi ötlete épp olyan fantasztikus, mint a bakelitkeret: kedvenc filmünk kocáit választhatjuk ki egy tekercsből, amit aztán egy átlátszó plexiszerű keretben helyez el. Ganxsta Zoli arca is feltűnt a kosárban elhelyezett filmkockákon, csinálhatna egyet magának.

 

Én inkább Uma Thurmant Választanám a Kill Billből a sárga-fekete Tiger cuccban szamurájkarddal, vagy a késes bikinit viselő Halle Berryt a James bond filmből vagy esetleg a Titanic egyetlen élvezhető jelenetét: a meztelenül elterülő Kate Winsletet!

Csodálom egyébként,hogy nem lett happy end a végén: Bruce Willis egy atomtengeralattjáróval megmenti az összes utast.

 

 

Gyümölcsfagyit idéző színeket is ki tud Zack keverni, a teljesen egyedi formákról nem is beszélve - nagyon , de nagyon kreatív a srác! Mielőtt egy hatmillió példányban eladott méregdrága Gucci napszemüvegre esne a választásunk ( amiből 60 millió megszólalásig hasonló hamisítvány is készült és Hongkongban minden második ember ezt hordja), próbáljuk fel egy TIPTON-t!

 

Ahogy Zack mondaná, ha elkezdenénk figyelni a divatot, már le lennénk maradva!

 

 

 

 

komment

Címkék: design divat szemüveg tipton

süti beállítások módosítása