HTML

Zendo

Blogomban azokról a (főként magyar) tehetségekről szeretnék írni, akik a maguk útját járják. Akik értékeket hoznak létre: legyen az zene, design, könyv, film, festmény...

Friss topikok

Linkblog

Harcsa Veronika Quartet és Gyémánt Bálint

2008.05.10. 14:59 Zendo

És hogy a Quartet tagjairól is írjak végre: Blaho Attila billentyűpárbaját az első ( és egyben sorsfordító) Harcsa Veronika koncertemen megcsodálhattam. Oláh Zolán felejthetetlen bőgőjátéka és Majtényi Bálint ( ötgyerekes apuka – le a kalappal, nekem néha kettő is sok) dobszólói ( a Take Five-ban megmutatta hogyan tudná elpüfölni mind az ötöt egyszerre ha egyszer úgy istenigazából kihúznák a gyufát) valami egészen fergeteges koncerteket jelentenek a jazz-rajongóknak. Olyan felszabadultan és örömmel játszanak,hogy szinte szomorúak amikor abba kell hagyni a koncertet a rengeteg ráadás után. Veronika pedig egy karmester magabiztosságával instruálja a zenészeket, miközben ötven év koncerttapasztalattal rendelkező muzsikusokat megszégyenítő könnyedséggel mozog a színpadon: táncol, angolul improvizál és az első másodperctől kezdve magával ragadja a közönséggel, mi meg boldogan hagyjuk magunkat elvarázsolni. Sosem értettem, egyes rajongók miért járnak el ugyanannak a zenekarnak a koncertjére többször egymásután, de eddig bármelyik koncertjükön voltam, mindig más volt. És egyre jobban tetszik! Az ünnepélyes hangulatú budakalászi koncert ( tűsarok, feltűzött haj, fekete estélyi ruha : Vancsó Zoltán hol vagy ilyenkor???) után Tövisházi Ambrus fantasztikus vendégjátékától táncra perdült a főleg fiatalokból álló közönség ( mondanom sem kell telt ház volt mindenhol, időben vegyünk jegyet és foglaljunk asztalt)! És Veronika énekeltette a közönséget: a Too Early szövegét persze mindenki tudta, tisztára mint amikor Freddie Mercury énekeltette a stadionnyi rajongót az emlékezetes budapesti koncertfilmen).

Még csettintgettünk is,hogy utána elmesélhessük otthon,hogy milyen jót zenéltünk együtt Veronikával.

 

Az egyébként nagyon barátságos helynek tűnő If Caféban ( senki sem dohányzott) pedig csoporttársával Gyémánt Bálint gitárossal lépett fel egy családias hangulatú dupla koncerten ( a hatéves kislányoktól elkezdve a 66 éves nagypapáig bezárólag minden korosztály képviselve volt). Esztergomban a békebeli kávázók hamisítatlan hangulatát hűen visszadó Központi Kávéházban a duó lépett fel ( Pickrobi ezer köszönet a szervezésért!!!) Nagyon érzik egymást, Bálint végig figyelemmel követi Veronikát és felszabadultan szólózik, mély átéléssel. Kíváncsi vagyok még Veronika milyen lesz az Eric Sumo Band-ben, illetve Bálint a Vidámpark gitárosaként! folyt. köv.

 

Üdv,

Zendo

 

komment

Címkék: zene jazz harcsa veronika

süti beállítások módosítása