HTML

Zendo

Blogomban azokról a (főként magyar) tehetségekről szeretnék írni, akik a maguk útját járják. Akik értékeket hoznak létre: legyen az zene, design, könyv, film, festmény...

Friss topikok

Linkblog

Mit tegyünk, ha angyallal találkozunk?

2008.08.09. 15:50 Zendo

Mit tegyünk, ha angyallal találkozunk?

 

 

Kövessük! De még jobb ha nem csak angyalt, hanem a  példáját is követjük.. Megtaníthat arra,hogy miként kell szeretni. A gyerekek mindezt tudják tanítás nélkül is. Talán ezért szereti Harcsa Veronika a gyerekeket annyira. Ők, a nap 24 órájában képesek szeretni. Még alvás közben is árad belőlük a jóság és az angyali fény. Egy ismerősöm így fogalmazott Veronikáról a koncertje közben: Milyen szép az aurája!  (Hát még a lábai -gondoltam magamban elalélva gyönyörű hangjától, mert én aura helyett még csak Isaurát láttam és őt is csak a TV-ben).

 

Veronikát egy életre a szívembe zártam: minden egyes találkozásnál felfedezek benne valami újat, amivel ismételten lenyűgöz. Koncertjeiken is mindig új élmény vár. Legutóbb kedvenc klubomban a Take 5-ban egy nyolcnapos turné utolsó állomását ünnepeltük együtt. Az elmúlt napok pozitív élményeit átadták nekünk: Veronika valósággal ragyogott a boldogságtól, ennyire felszabadultnak még nem láttam a színpadon. A számok között végig derűsen mosolygott. Egy lendületesebb, táncosabb koncertben volt így részünk, legközelebb a székeket és asztalokat is mellőzhetnénk.

És mekkorát szólózott Gyémánt Bálint a Spooky című számban!

Megint csak szót érdemel a szép színes japán fellépőruha. Biztosan jól passzolt Veronika aurájához.

 

Nem számítottam rá,hogy ennyire sorsdöntő találkozás lesz.

Például  Lajkó Félix zenéje is mélyen ha rám, de a Veronikával való találkozás egy jégtömböt olvasztott le a szívemről ( vagy csak a globális felemlegedést éltem át belsőleg?) Megtanított arra, hogyan kell igazán szeretni, törődni másokkal és kedvesnek lenni, jót cselekedni. Bár még van mit gyakorolnom...

Elolvashatunk rengeteg könyvet  a helyes életvitetelről ,de mit sem érnek ha nem alkalmazzuk őket.

 

Bár a kockázatokra és mellékhatásokra fokozottan figyelni kell egy ilyen találkozásnál, hiszen az ösztönök és a hormonok könnyen rossz irányba vihetnek

de talán megengedhető ha úgy szeretjük őt , mint a japánok a nyíló cseresznyevirágot.

Legyen mindig ünnepnap, amikor a közelében lehetünk. Gyönyörködjünk benne anélkül,hogy megérintenénk. (A gyengébbek kedvért még hozzátenném, hogy a cseresznyevirágot ne vigyék haza vázába, a beporzást meg aztán végképp bízzák a többi virágra).

 

Boldogít és erőt ad az a tudat,hogy Veronika köztünk van és fáradhatatlanul oszlatja el a sötétséget angyali fényével. Mióta a zenéjét hallgatom másként érzékelem a világot, megváltoztak az érzelmeim és a gondolataim.

Mélyebben és őszintébben élem meg emberi kapcsolataimat. Ha elég erősen szeretünk és helyesen cselekszünk: környezetünktől is ezt kapjuk vissza. Már  gondolataink is  hatnak a világra, ezt a kvantumfizika atomi szinten is igazolta, de például Masaru Emoto ezt vízkristályokon is demonstrálta.

 

A negatív gondolatok pedig, mint a vírusok ,vagy a rákos sejtek gyorsan terjednek. A velencei kalmár előadását ( a kiváló Haumann Péterrel) a politikai életet és a mindennapokat is eluraló és fokozódó erőszak szomorú aktualitása hívta életre. Veronika Quartetjével vesz részt a darabban.  Tisztelem Veronikát a bátorságáért,hogy kiáll azon értékek és gondolatok mellett amikben őszintén hisz. Nem  marketingszempontok alapján vállal el egy fellépést, nem sok pénz hozó slágerszövegeket feldolgozó számítógépes program algoritmusai által összerakott értéktelen ( ámde piacképes) dalokat énekel, következetesen saját értékrendje szerint hozza meg döntéseit és őszintén elénk tárja belső világát: hogyan érez, miként gondolkodik a világról. Elképesztően sokoldalú! Nina Simone biztosan mosolyog rá odafentről.

Kisugárzásával koncertjein néhány másodperc alatt magával ragadja és feltüzeli a hallgatóságot, szinte mágikus hatású a tánccal kísért performance. Szerintem Sting tanította meg egyfajta tantrikus énektechnikára. Nem véletlenül írta róla szakdolgozatát...

Hobó koncertjein például csak akkor bírok ellazulni, amikor már menetrendszerűen kiosztotta a részeg rajongót, aki őt zavarja. De addig én is érzem Hobó feszültségét: hozzáteszem teljesen igaza van. Egy koncert nem kocsma, adjuk meg a kellő tiszteletet az előadónak :az igazán jó zene alkohol vagy ajzószerek nélkül is hat ránk.

 

                                                                  *

 

Rockzenészek (vagy inkább rossz zenészek?) előszeretettel tanulmányozzák Hitler szónoklatait. Nem a tartalom, hanem a hatáskeltés miatt. Számos a náci ideológiát hevesen elutasító ember nyilatkozott úgy,hogy Hitler élő beszéde alatt mennyire magával ragadta őket a szónoklat. A fasizmust hatalomra segítő titkos társaságok formálták át az ősi indiai művészetben is fellelhető szimbólumokat , amelyek tudatalattinkra hatnak. A tömegben könnyen feloldódik az egyén, ezért számozzák  és törik be a katonákat a a hadseregben,hogy masírozó, parancsra és nem lelkiismeretre hallgató gyilkológépekké változtassák őket.

A fény és hanghatások, különösen a zene nagyon mélyen tudja befolyásoni a hallgatóságot : idomított fehéregérként nyílnak meg a sötét erőknek.

Talán választási esélylatolgatás miatt engedik az erélytelen politikai erők a rákos sejtek tovaterjedését, az egyházak cinkosan hallgatnak vagy épen nyíltan kiállnak az erőszak mellett. A magát Jézus kizárólagos jogutódjának tartó és Prada designt viselő egyházi fő  a Hitlerjugend tagja volt. Vajon mit szólna Jézus ha ma ellátogatna a Földre? Mint terroristagyanús személy, valószínűleg Guantanamo-n végezné csuklyás rabként ítélet nélküli életfogytiglan tartó rabságra kárhoztatva.Ott még Cirenei Simon vagy kendőt nyújtó Veronika sincsen...

Az engedjétek hozzám a kisdedeket kriszusi tanítását szó szerint vevő pedofil papok bűneiről a vakhitű hívek nem vesznek tudomást. A melegfelvonulást elítélik az egyházak, pedig nagykorúak kölcsönös vonzalmán és szabad akaratán alapuló nyíltan felvállalt kapcsolatáról van szó. Amit fajtalankodásnak bélyegeznek és kiprédikálnak a szószékről.

Soraikban mégis megűrik és eltussolják a védtelen kiskorú áldozatok ellen irányuló és kikényszerített erőszakos cselekedeteket.

A kődobálók nem néznek szembe azzal,hogy minden meleg egy heteroszexuális kapcsolat gyümölcsként született.

Akkor most tiltsuk be a heteroszexuális kapcsolatokat, hogy elejét vegyük a homoszexualitásnak?

 

Emma Tompson nyilatkoza nemrég,hogy mennyire fontos napjainkban megismerni a sötét erőket. Miért követnek el az emberek kegyetlenségeket? Miért kínoznak  másokat? Erőszakra nem érdemes erőszakkal felelni, a kődobálóknak sem válaszolhatjuk, hogy: legyél toleráns, vagy beverem a pofádat!

 

Ne feledjük a gyűlöletet szítók vagy a háborúba uszítók rendre meghúzódnak a háttérben. Gyakran láthatatlanok de mindig másokat küldenek maguk helyett a harcvonalba. Afrikában idegenlégiósok, fizetett zsoldosok és ami a legszörnyűbb:gyerekkatonák öldökölnek Már nem katonák állnak katonákkal szemben egy háborúban,hanem ártatlan civilek esnek áldozatul a népirtásokban, amit a világ közönnyel figyel a tévére meredve. „Megyek pattogatok egy kis kukoricát és nézem a háborút!”

Kár,hogy csak a dalai láma és szépségkirálynő jelöltek  akarják a világbékét.

 

Amikor egy-egy igaz ember felhívná a figyelmet a háború értelmetlenségére ők is erőszak áldozatául esnek. Gondoljunk csak az iraki háborút ellenző angol fegyverszakértőre Dr. David Kellyre.

A háború jó üzlet, gyakran mindkét harcoló félt ugyanaz a fegyverkereskedő látja el.

Amikor a bombák szavatossága lejár, valahol fel kell robbantani őket. Ezért riogat a média folyton háborús veszéllyel: miközben titkosszolgálati akcókkal szítanak háborús konfliktusokat, döntenek meg kormányokat, képeznek ki gerillákat,hogy aztán ellenségnek kikiáltva őket harcolhassanak ellenük.

Az elesett katonák özvegyeit, árváit és könnyező szüleit pedig azzal vigasztalják, hogy háborús hősöket temetnek.

 

Johnny Rotten anti-kamikaze gondolata jut erről az eszembe: Mitől hősies cselekedet a halál? Mindenki meg tudni halni...

 

 

 

komment

Címkék: jazz színház harcsa veronika velencei kalmár

süti beállítások módosítása