HTML

Zendo

Blogomban azokról a (főként magyar) tehetségekről szeretnék írni, akik a maguk útját járják. Akik értékeket hoznak létre: legyen az zene, design, könyv, film, festmény...

Friss topikok

Linkblog

Veronika MESESZÉP Manierban

2008.09.27. 16:06 Zendo

 
 

Ennyi szépség láttán még a gazdasági világválság fenyegető réme sem tud rám hatni.

 

Ezt a ragyogóan tiszta tekintetet, csak gyermekeken láttam még.

 

Veronika őszinte, boldog mosolya annyi életvidámságot sugároz, hogy újra hiszek a mesékben. Igenis léteznek angyalok és tündérek , a jó elnyeri méltó jutalmát.

 

A mese végén Veronika pedig ellovagol majd egy szőke herceggel fehér lovon.

 

Minden jó, ha jó a vége.

 

Ha a szeme kékjébe nézek, gondolatban a végtelen tengerben lebegek súlytalanul, ahol a vakító fényben a felhőtlen nyári égbolt összeolvad az azúrkék vízzel.

 

És megszűnik a fent és lent. Csak az örökké tartó MOST van. Átérzem a világ egységét: azt, hogy minden a helyén van és minden okkal történik.

 

Veronika odaföntről hozza le nekünk ezt a csodálatos harmóniát a zenével. Ez tölti meg varázslattal hangját, ettől olyan tündöklően szép. A boldogsága pedig átragad ránk és a jóra ösztönöz.

 

Ő pedig művészként vé teljesedik ki, köszönettel begyűjti a hódolatot és a virágcsokrokat, aztán hazasiet szerelméhez. Mi meg a sajátunkhoz.

 

Németh Anikó a ruhaanyagok segítségével teszi tapinthatóvá és láthatóvá ezt a teremtő erőt.

 

Veronikánál ideálisabb modellt nem is találhatott volna.

 

Kettejük találkozásából valami olyasmi született, amire nincsen szó. Érezni kell,hagyni hogy átjárjon bennünket a látvány - és felidézze a majdnem elfelejtett gyermekkori élményképünket a csodáról, amikor még tündéreket és angyalokat rajzoltunk, akik a mesék erdejében laktak.

 

Pontosan ilyen ruhába öltöztettük őket, és ilyen nádszál karcsú mosolygó lány alakot öltöttek, mint Veronika.

 

Minden koncertjére úgy készül, mintha élete legfontosabb fellépése lenne: azért mert ezt az érzést akarja nekünk átadni dalaival.

 

Amikor Manierba öltözik, elég ha ránk mosolyog...

 

 

komment

Címkék: nők lapja harcsa veronika manier

süti beállítások módosítása