HTML

Zendo

Blogomban azokról a (főként magyar) tehetségekről szeretnék írni, akik a maguk útját járják. Akik értékeket hoznak létre: legyen az zene, design, könyv, film, festmény...

Friss topikok

Linkblog

Harcsa Veronika és az ujjművész Gyémánt Bálint az Új Művészben

2008.09.27. 17:24 Zendo

 

Lehet hogy életem legdrágább koncertjén voltam, kissé átértelmeztem a KRESZ szabályokat ( záróvonal, buszsáv, sebbeségkorlátozások) azért, hogy időben odaérjek. Két sikertelen áttörési kísérlet után végül jobbról előztem meg egy rendőrkonvojt.

-Ez vészhelyzet Biztos Úr!

-Na rendben, most az egyszer elengedem, de aztán tapsolja vörösre a tenyerét!

 

 

Zozi is ott volt nejével és barátaival. Ő jazzistennőket fotóz koncerteken. Hamarosan fent lesznek a képek. Elég ha annyit árulok el, hogy fekete tűsarkúban volt Veron... Check it out, yo!

 

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=158339093

 

Összehasonlítottuk láthatatlan tintával készült ősi japán harcsamotívumot ábrázoló tetoválásainkat, amik csak a koncertek alatt válnak láthatóvá a HANG hatására.

 

 

Gyémánt Bálint kísérőként roppant népszerű a szép jazzénekesnők körében. Varázslatos dolgokat művel az ujjaival - nyilatkozhatnák róla a dívák – Ja és a gitárjátéka is remek!

 

Állítólag FENDER volt az első szava gyermekkorában. Az akusztikus gitárt a sarokba hajítva a jazz szakon végzett idén - a legígéretesebb gitártehetségként. Biztosan többször meghúzta Veronka haját a padban ülve, hogy aztán kiengesztelésképpen megossza vele tízóraiját.

 

Vadonatúj ( immár a kilencedik) gitárját nem kímélte Bálint: úgy látom egyre felszabadultabb a színpadon - ha kedvére nyomkodhatja szeretett pedálját. Ezúttal több remek beszólást is megengedett magának:

 

Veron: Nyolcan nagyon nehéz improvizálni! ... Négyen is!

Bálint: Ketten is!!!

 

Veron: Csináljunk valami spontán dolgot most!

Bálint: Igyunk!

 

A ráadásra alig lehetett elráncigálni a boroshűtő elől.

 

Veronika egyedül töltődött fel dél-Olaszországban, magával hozta nekünk a napfényt és azúrkék szemében a tenger. Informatikus múltját ismerve lefogadom hogy a hetes szabadság nagy részét egy webcaféban töltötte, amíg a naplementére várt.

 

Még a legrosszabb hangosításnál is kristálytisztán szól mindig a hangja, ezt nem tudom hogyan csinálja, megbűvöli a mikrofont? Vagy kikapcsolja?

 

Az eredetileg nyolcra meghirdetett fellépés hétkor kezdődött, ezért sokan a koncert alatt léptek be az ajtón, de átszellemült előadásában ez sem zavarta meg Veront. Egy szemmel láthatóan megszeppent későn jövő vendéget széles mosollyal fogadott a szám közben, egy felnevető kisgyerek hallatán pedig ő is elkacagta magát egyszer.

 

Eljátszották nekünk az új lemez címadó dala is: Red Baggage ( Piros Bőrönd). Az Unreachable-tól teljesen odavagyok, annyira szép dal – ez szintén a harmadik lemezen lesz majd hallható. A Spooky-nak egy maxiverzójával örvendeztettek meg. Micsoda gitárszóló - Bálint nem is bírta abbahagyni, egyszerűen lekeverte magát. Ja, és a kihagyhatatlan :Too early.„Bonyolult történet, inkább eléneklem !” konferálta be a dalt Veronika.

 

Azért is szeretek Veronika koncertjeire járni, mert utána napokig ekhóznak fülemben a dalrészleteket és ettől felidéződik bennem újra és újra az előadás misztikus élménye. Köszönet érte!

 

komment

süti beállítások módosítása