HTML

Zendo

Blogomban azokról a (főként magyar) tehetségekről szeretnék írni, akik a maguk útját járják. Akik értékeket hoznak létre: legyen az zene, design, könyv, film, festmény...

Friss topikok

Linkblog

Harcsa Veronika Vegetáriánus Trió

2008.08.10. 20:25 Zendo

Harcsa Veronika Vegetáriánus Trió


 

Ha nem veszed kezedben életed irányítását,akkor valaki más teszi meg helyetted!”

Egy ismerősömmel Veronikáról beszélgettem és róla jutott eszembe a fenti mottó. Milyen jó, hogy időben felismerte mire hivatott és volt ereje a falakat ledönteni ( kívül és belül). A szemüveges matrózblúzos budakalászi lányból ragyogó szépségű és sikeres jazzdíva lett, akiért divattervezők versengenek. Önálló, őszinte, pozitív gondolkodású és sugározza magából a szeretetet.

Sokan önbizalomhiányból vagy a felelősségvállastól visszariadva nem saját utukat járják, másoktól függenek és kudarcaikért , meg nem valósított álmaikért a körülményeket okolják. Mert félnek önállóan dönteni és hamar feladják. Lelkük mélyén tudják mi a helyes, mégis a többséghez igazodnak. Legyünk nyitottak az újra, felejtsük el mindazt amire tanítottak az iskolában és egy új világ fog felárulni előttünk.

Augusztus 31-én lép fel a Harcsa Veronika Vegetáriánus Trió az Országos Vegetáriánus Fesztiválon.  Bár én csak a kevésbé ortodox , úgynevezett indirekt vegetáriánus csoportba sorolom magam: csak növényevő állatok húsát eszem, azért igyekszem sok salátát tésztát és sajtot fogyasztani, hozzá főleg barna kenyeret. Harcsapaprikást ez okból kifolyólag nem fogyasztok, ha úgy vesszük Veronikánál is egyfajta kannibalizmus lenne, ha harcsát enne. 

Csak tippelni tudok, hogy ki a húsfogyasztó kakukktojás a Quartetből. Zoltánról olvastam, hogy jógázik, Bálintról csak azt tudom,hogy öt gyerekes apuka, akkor legyen Attila. Ő egyébként nagy borszakértő,a borhoz meg talán jól csúszik neki a hús. Attila nemrég jött vissza egy thaiföldi nyaralásból, a szűkszavú élménybeszámolója így hangzott: nagyon jó volt. Pedig mesélhetett volna arról,hogy milyen thai jellegű borokat fogyasztott.

Veronika nagyon sűrű a nyári koncertnaptára. Már súgónak is elmehetne a Velencei kalmárra, annyiszor lépett már fel Keszthelyen, októberben végre Budapesten is megnézhetjük az előadást!

Ennyi koncert mellett szerintem kedvese hamarosan előrukkol egy You always arrive too late című nótával, amiben elpanaszolja,hogy hány gyertyafényes vörösboros vacsorát fogyasztott el magányosan. Talán csak egy másik zenész tud igazodni a feszes tempóhoz, a sok éjszakázással járó életvitelhez. A rendszeres jógázás biztosan sokat segít Zoltánnak és Veronikának regenerálódni.

 Egy-egy fellépés is komoly fizikai erőpróba, a dobosok 2-3 kg-ot is veszítenek súlyukból egy koncert alatt. Amilyen intenzíven meg Bálint üti a dobokat, ő még ennél többet is lead!

Veronika egy koncerten megvallotta,hogy szeret illatgyertyás, hosszú fürdőket venni, az ő esetében a szomszédok sem panaszkodnak, ha közben énekelget is.

Érdekes, hogy milyen sok zenész foglalkozik az ősi, keleti kultúrákkal. A zene segítségével nekik olyan csatornák nyílnak meg, amikről nekünk fogalmunk sincs.

Átélik a zene hullámain a teremtés harmóniáját és olyan törvényszerűségeket feleznek fel, amelyek rejtve maradnak a fel nem ébredt emberek számára.

A dallam, a hang is energia, ami teremtő erejű, kihat a környezetünkre, de még sejtjeinkre is.

Az vagy, amit megeszel! – így szól a vegetáriánusok megszívlelendő mottója. Igaz lehet. Most már értem miért írok marhaságokat, miért gondolok disznóságokra ha fiatal pipiken legeltetem szememet.

A „Húst hússal” filozófia jegyében kis hazánk élen jár a szív és érrendszeri megbetegedésekben, a kövérség a jólét jelének számít.

Ma már egyre többen fogyasztanak biotermékeket ( mi annyira bio hívők vagyunk,hogy mosásra is Biopont használunk).

A környezetszennyezés már a tengereket sem kíméli, ezért az egészségesnek hitt tengeri herkentyűkben is egyre több mérgező anyagot mutatnak ki.

A génkezelt élelmiszereket azzal a hamis ideológiával akarják rátuszkolni a fogyasztókra, hogy segítenek majd a világ élelmiszerproblémáján. Holott a javak egyenlőtlen elosztása az igazi ok.

Aki már járt vágóhídon, az biztosan nem fog még egyszer húst enni. Van olyan elmélet, ami szerint a leölt állat haláltusája és félelme nyomot hagy a húsban, és ezt a romboló energiát is magunkhoz vesszük, amikor megesszük a húst. Ez feszültséget, agressziót vált ki belőlünk. Biztosan békésebb lenne a világ, ha hús helyett növényeket ennénk, mert a vegetarianizmus megtanít az élet tiszteletére is.


 

Nagymamánk szilvás gombóca azért is esett annyira jól gyermekkorunkban, mert tartalmazta azt a szeretet, amit ő hozzáadott amikor elkészítette nekünk.


 

 

komment

Címkék: zene jazz vega harcsa veronika

süti beállítások módosítása