HTML

Zendo

Blogomban azokról a (főként magyar) tehetségekről szeretnék írni, akik a maguk útját járják. Akik értékeket hoznak létre: legyen az zene, design, könyv, film, festmény...

Friss topikok

Linkblog

Erik Sumo Band a Zöld Pardonban

2009.06.10. 19:29 Zendo

Először a UPC-n hallottam tőlük egy A38-as koncertfelvételt és sokáig meg voltam győződve hogy nem is magyar zenekarról van szó: annyira újszerű és be nem határolható volt a zenéjük.

 

Harcsa Veronika főállásban ünnepelt jazz díva , a 4-es 6-os villamoson szerzi a dalokat, ezért elhatároztam ha nyerek a lottón megajándékozom egy supercool különjáratként funkcionáló villamossal, mert tudom, hogy egy luxuslimót nem fogadna el. Xzibit meg úgyis jön Pestre egyben meg is pimpelhetné. Tennék bele egy belga pralinéadagolót és egy borszéfet. Kívülről meg halasi csipkével díszíteném ( Harcsának lesz!). Combino, Combino, a csipkés Combino!

Képzett zenészként Veronika minden műfajban megállja a helyét, a gimis zenekarban még Metallicát is énekelt, Quartetjével pedig egy Tankcsapda számot dolgoztak fel: ez akkora hatással volt rám, mint a Destruction koncertlemezén a Mad Butcher / Pink Panther.

 

Kiss Erzsi szintén másodállásban lép fel Sumóéknál (saját zenekara: Kiss Erzsi Zene) ő azt az őserőt testesíti meg énekével, amihez hasonlót csak a Holy Moses német trashbandánál hallottam Sabina Classen torkából még a 90-es években. Erzsi a hangjával egy irodaházat le tudna bontani...

 

Ámokfutó mesterszakácsként Ambrus étlapján hagyományos ételek alatt csak a chilis csokitorta szerepel. Dalszerzői kreativitása egészen egyedülálló, zenéjüket kacatpopnak definiálja és valóban kacatokból teremt értéket: gyémántként csillog a fux az ő előadásában - az isteni szikrától megvilágítva. Keze alatt még a „János legyen fenn a János hegyen” is élvezhetővé válik -ami nem kis érdem-, az MR2-n játszott új „ Disco in my head” dalban pedig énektudásával is megdobogtatja a női hallgatók szívét.

 

A teljesen eltérő karakterű zenészektől is izgalmasan sokszínű a zene.

 

A zenekar repertoárja széles körű: a lassúbb líraibb daloktól a zúzós hardcore-t idéző csápolós számokig mindenféle jót játszanak.

 

Mészáros Ádám takarékoskodik ugyan a mozgási energiával, de Toyota Priusként a fölös energiát a gyorsításra használja fel és szerencsére addig nem nyugszik, amíg villámsebes játékával el nem tép egy-két gitárhúrt. El is neveztem őt Ben Húrnak.

 

Ádámmal ellentétben Drapos Gergely (basszus) egy másodpercig nem bír mozdulatlan lenni, arcjátékával gazdagított pengetése fergeteges. Hozzá képest Angus Young a mozdulatlanság viaszszobra. Ezúttal egyik díva testi épségét sem veszélyeztette a gitárjával.

 

Farkas Zoltán lendületes dobjátéka is a ZP törzsközönségéhez igazodott, Pápai István vészharang helyett kongát kongatott. A rossz idő hatására a tinik otthon maradtak (sapka nélkül márpedig nem mész sehova fiacskám!), nem is lett volna stílusos a Summertime-ot játszani, de sebaj így legalább többet ugráltunk...

 

A kivetítőn vonagló meztelen táncosnő árnysziluettjét is kellően megcsodáltuk, de a vásznat kár volt felhasítanunk, mert nem volt mögötte....

 

komment

süti beállítások módosítása